Посадил 6.000 дрвја по смртта на својата жена! Години подоцна, една слика ја открила неговата тајна

Винстон и Џенет биле пар од соништата. Се венчале 1962 година и се сакале безусловно. Биле толку заљубен пар, што луѓето им се обраќале за љубовни совети.

Но, нивната среќа прекинала пред 20години кога Џенет после 33 години брак доживеала срцев удар и починала.

Кога таа умрела, Винстон засадил 6 илјади стебла на својата фарма во југозападна Англија.

Кога ги засадил дрвјата никој не можел да сфати која е неговата цел, но после 17 години таа е откриена. Всушност со начинот на кои садниците се поставени Винстон формирал срце кое најверојатно го посветува на својата Џенет.

Токму оваа слика од птичја перспектива го открила неговиот прекрасен чин…

Comments are closed.