Американец за осум недели го научил македонскиот јазик (ВИДЕО)

Пред осум недели вети, а на први јануари тоа и го исполни

. Американецот кој себеси се потпишува како Мозес Монвил Мекорник во период од два и пол месеца го научи македонскиот јазик и без никакви проблеми, со сосема разбирливи реченици, на сите ни ја честита Новата година на македонски.

Видеото од неговата честитка го објави на неговиот канал на Јутјуб.

– Македонскиот јазик е лесен, а во основа јас сакам да зборувам странски јазици. Многу ми помогна мојот пријател Алекс, со кого преку „Скајп“ го вежбавме јазикот. Му благодарам што се понуди да ми помогне во мојата мисија – вели Американецот Мекорник, кој живее во Охајо, САД.

ВЕСТА ПРОДОЛЖУВА НА СЛЕДНАТА СТРАНА!

1 2

Comments are closed.