И СРЦАТА ОД КАМЕН ЌЕ ПОПУШТАТ: Коњ горко плачеше на погребот на неговиот стопан

Луѓето веќе се навикнаа на сториите за верноста на кучињата, за нивната лојалност и страдањето кое го чувствуваат кога стопанот ќе ги напушти или пак ќе почине.

Меѓутоа, силна, можеби и уште помоќна врска со својот газда може да изградат и коњите.

Во продолжение, ќе бидете сведоци на една токму таква приказна, за жал со тажен крај.

ВЕСТА ПРОДОЛЖУВА НА СЛЕДНАТА СТРАНА!

1 2

Comments are closed.