Мајмунчето се напали на срнчето, па се фрли во акција!

Благодарение на фотографот Александар Бонефој, односно неговата снимка направена на јапонскиот остров Јакушими, светот го доби вториот доказ забележан со камера за постоење на сексуални односи помеѓу два доста различни и далечни животински видови.

Бонефој на снимката фати обид на еден јапонски макаки полово да општи со сика срна, што доста збуни многу научници ширум светот.

Јапонските макаки и сика елените и срните, инаку, живеат во слога, но дека и меѓу нив може да дојде до сексуални односи досега никогаш не било забележано.

Елените ги сакаат овие мајмунчиња бидејќи им тресат овошки од дрвата, додека мајмунчињата ги тимарат елените и ги користат како превоз кој често знаат да го јавнат.

ВЕСТА ПРОДОЛЖУВА НА СЛЕДНАТА СТРАНА!