НАУЧИ ЛЕКЦИЈА НА СНЕГОТ: Сакаше да престигнува на излез од Скопје, скапо ќе го чинеше

Очигледно постојаните апели од надлежните дека треба да се внимава на патиштата и брзината да се приспособува според условите на патот, особено кога е многу лизгаво деновиве, до некои возачи не стигнуваат.

Тие возачи или не ги слушаат предупредувањата или, пак, целосно ги игнорираат, па си тераат по свои правила на снегот, самоуверени дека ништо не може да им се случи.

Така постапи и возачот на овој автомобил со скопски регистарски таблички, кој реши да престигнува возејќи на снег.

Беше убеден дека снегот ништо не му може и дека може да вози исто како да е на суво. Но за кратко време се убеди дека направил погрешна процена.

ВЕСТА ПРОДОЛЖУВА НА СЛЕДНАТА СТРАНА!

1 2

Comments are closed.