Невин одлежал 20 години во затвор – Добил рекордна отштета

Владата на Нов Зеланд објави во средата дека ќе плати отштета од рекордни 1,8 милиони американски долари на човекот кој одлежал повеќе од 20 години во затвор. Тој бил обвинет за силување и убиство кои не ги извршил.

Владата соопшти дека на 41 годишниот Теини Пори ќе му ја плати отштетата во најбрз рок и му упати и официјално извинување.

Пори во 1994 година имал само 16 години и осуден е за силување и убиство на Сузан Бурдет од Окленд. Тој секогаш тврдел дека е невин.

ВЕСТА ПРОДОЛЖУВА НА СЛЕДНАТА СТРАНА!

1 2

Comments are closed.