Новинарот на МТВ ја потресе македонската јавност: Ако треба правдата ќе ја земам во свои раце!

Новинарот во МТВ Реџеп Ќамили ја потресе македонската јавност со својот фејсбук пост.

Тој најави тужба против детската клиника, бидејќи неговата внука од брат е во тешка состојба, бидејќи докторите ја лечеле од се, освен од она што треба.

– Јавно кажувам дека ќе ја тужам детска клиника!!! Ја ,,лечеа’’ од се само не од тоа што треба! Од понеделникот ја префрлија во болницата во Козле со сомневање дека има туберкулоза, за на крај да констатираат СЕПСА!!!!! Ерда Ќамили, мојата внука од брат, е во лоша состојба и утрово повторно е прфрлена во интензивна на детска клиника, а менаџементот на оваа болница со обезбедување ја чуваат интензивната бараат од мене да се смирам!!! Идете у бестрага ако треба правдата ќе ја земам во свои раце ама ова е ПРЕМНОГУ!!!!’’, пишува тој.

За жал македонското здравство е во ужасна состојба, која дворските игри за министерското место во здравството дополнително ја влошија.

Големата смртнос на новороденчиња, недостаток на неопходни лекарства и сомнителни смртни случаи и погрешни дијагнози се секојдневието со кое се соочуваат македонските пациенти.

Внуката на новинарот на МТВ за жал е токму таков случај на пациент кој е лечен од погрешна дијагноза.

извор: denesen.mk

Comments are closed.