Видео: Со дрон снимен „пеколот“ во Скопје

Државниот инспекторат за животна средина  вчера изврши инспекција во Вардариште и притоа со дрон го сними еден од поголемите загадувачи на Скопје.

Граѓаните на главниот град на нашата држава со недели се гушат, а нивото на ПМ10 честички е за десетина пати над дозволеното ниво

Во продолжение можете да ја погледнете снимката.

Државен инспекторат за животна средина – Инспекција со дрон – 31 јануари 2018 – Вардариште

Редно време е да се превземат драстични мерки и загадувањето во најбрз можен рок да се намали.

Comments are closed.