Во оваа зоолошка градина, животните се движат слободно а луѓето се во кафез

Во Лехе Леду зоолошката градина во Кина, туристите се “заробени” во кафези додека животните се движат слободно.

zoo1

Според Дејли Меил ова е една од ретките зоолошки градини каде луѓето не ги нарушуваат природните навики на дивите животни.

Тие уживаат во нивната убавина заштитени во посебно возило кое е максимално безбедно.

ВЕСТА ПРОДОЛЖУВА НА СЛЕДНАТА СТРАНА!

1 2

Comments are closed.